“Bez Prekida” bina

Od ukupno 156 predloga za bendove koji su želeli da nastupaju na “Bez prekida” bini 22. decembra, odabrali smo 100 za koje su posetioci facebook stranice Koncerta Godine mogli da glasaju.
Listu je videlo 240.257 ljudi, a primljeno je 36.411 glasova za predložene bendove.
Najviše glasova dobili su demo sastavi Impuls i Žuta minuta, koji će i otvoriti program Koncerta Godine na “Bez prekida” bini od 16:30h.
Imajući u vidu u vaše mnogobrojne komentare i lajkove, ostale bendove je odabrao NS Koncert Godine.
Na ovoj bini, osim već dva pomenuta sastava koje je publika odabrala, nastupaju i legendarni punk rock sastav Trula koalicija, melodični punk bend Čovek bez sluha, zatim reggae/ska banda ZAA, Saša 21, bend koji je Sale Veruda obnovio posle prestanka rada KUD Idijota.
Na Bez prekida bini, publici će se predstaviti još i Iskaz – hip hop/hard core/funk bend koji kroz svoje stvaralaštvo kritikuje svakodnevicu, kao i bend Feud koji je svojim prvim singlom “Milion milja” privukao pažnju publike.
Dodatne informacije o svakom bendu:

Impuls (demo sastav)

Impuls je najmlađi bend koji ove godine nastupa na Koncertu godine. Prosek godina ovog sastava je 18, a njihovi članovi su srednjoškolci i brucoši. Uzori su im Partibrejkers, Green Day, Ramones i AC/DC, što se jasno razaznaje i na prvo slušanje njihove muzike. Nastupali su po mnogim beogradskim klubovima, ali i na gitarijadi u Višegradu, Chainsaw festivalu, Demo mastersu, BARFU (Beogradski autorski rok festival, na kom su zauzeli 6. mesto među 68 prijavljenih bendova), Zvezdarijadi i Beer Festu.

http://www.facebook.com/pages/Impuls/163890287038265

Žuta minuta (demo sastav)

Žuta minuta je StreetPunk/Oi! bend iz Beograda. Oformili su ga bivši članovi Prrogresa i Incidenta. Njihovi tekstovi komentar su socijalnih tema i kritika društva. Jasno ističu da nemaju veze ni sa jednom političkom ideologijom. Trenutno pripremaju stvari za novi album, a neke od njih ćemo čuti i na Koncertu Godine.

http://www.facebook.com/zutaminutapunk

Trula koalicija

Pank grupu Trula koalicija osnovali su 1986. godine Predrag Drčelić Skaki iz Gornjeg Milanovca i članovi Kragujevačke grupe KBO!, Saša Vujić i njegov brat Boban Vujić. Prvo izdanje pod nazivom “Trula koalicija”, na kom se nalazilo 14 demo snimaka, objavili su sami 1988. godine.
U naredne dve godine objavili su albume “Sećanja” i “Ne izlazi iz stroja”, a onda 1992. godine njihovo remek-delo “Plakao sam kad je pala Sekuritatea” na kome se nalaze i pesme: “Alkoholičarka”, “Ti”, “Vrsta”, “Rodi mi gomilu debila”, …
Poslednji album “Ubiće nas promaja” objavili su davne 1998. Skaki je 2009. napustio bend, a u tom trenutku je već bio snimljen materijal za novi album. Trula koalicija nastavlja da radi sa novim pevačem. Grupa postoji i danas, ali retko nastupaju. Jedinstvenu priliku da ih vidite imaćete na NS Koncertu Godine, 22. decembra u velikoj dvorani Spensa.

http://www.myspace.com/trulakoalicijapunk

ČBS (Čovek bez sluha)

Bend Čovek bez sluha nastao je 1994. u Kragujevcu. Prvi album “Mrzim ovaj grad objavili su 1998, a samo godinu dana kasnije i drugi “Sećanje na zadnjeg klovna”. 2002. godine u bend dolazi Miki Radojević, frontmen benda Six Pack i od tada počinje nova epoha ovog benda. 2004. objavljuju svoj najbolji album “Second hand” na kom se nalaze hitovi “Dosadan dan” i “Ništa mi staro ne nedostaje”.
“Šumadijski Ramonesi” kako ih mnogi zovu, su poslednji album “Događaj dana” objavili 2011. godine, a pre par nedelja izbacili su singl “Ne veruj nikome” kao poklon fanovima za svoj osamnaesti rođendan.

http://www.facebook.com/pages/Covek-Bez-Sluha-Official/191098743729

ZAA

Od svog osnivanja 2008. godine, pa do danas, Zaa je bend koji uvek može da vam ponudi dobar provod i veselu atmosferu. Njihova muzika bazirana je na ska i reggae korenima, ali su na nju uticali mnogi muzički pravci od jazza do punka. Od samog početka akcenat stavljaju na direktan kontakt sa publikom. Sviraju mnogo i to ne samo u našoj zemlji, već i u inostranstvu. Na Demofestu u Banjaluci su 2009. godine osvojili treću nagradu, a u okviru konkursa za najbolji evropski reggae bend 2011. godine, u konkurenciji sastava iz istočne Evrope, Zaa je bio jedan od troje finalista. Do sada su objavili dva studijska albuma “ZAA” i “Good Things”, dvostruki singl “Full Scale Riot/Moonlight” i EP “Foot by Foot”. Sva njihova izdanja možete besplatno preuzeti sa zvaničnog sajta benda www.zaa.rs . Preslušajte ih i zagrejte se za NS Koncert Godine.

http://www.zaa.rs

Saša 21

Po prestanku rada Kud Idijota, Sale Veruda je u januaru ove godine pokrenuo autorski rock trio pod nazivom Saša 21. “Elementarne, bazične, kratke pjesme, isporučene kroz ogoljeni rock zvuk trio formacije” – tako Sale opisuje zvuk svog benda. Ovaj sastav je obnavljanje projekta u okviru kog je Veruda 2004. godine snimio solo album “VD-11”. Uživo, Saša 21 izvodi upravo te pesme uz još par novih stvari. Bend je do sada svirao širom Hrvatske, a sada najavljuju nastupe u Srbiji i naravno na NS Koncertu Godine.

http://www.myspace.com/sashaa21

Iskaz

Hip Hop/Funk/Hard Core bend Iskaz kroz svoje socijalno angažovane tekstove jasno kritikuje društvo i svakodnevicu. Svoje stavove, bunt i poziv na buđenje najradije prenose direktno publici, na koncertima. Smatraju da se upravo na taj način najbolje širi njihova priča. Sarađivali su sa mnogim izvođačima kao što su Marčelo i Filteri, Sunshine, Elemental, Kandžija, Ajs Nigrutin i Suid. Objavili su tri studijska albuma “Natio” 2006, Teorija haosa 2008. i Kritična masa 2011. godine. Album Kritična masa zamišljen je kao duologija. Prvi deo nosi naziv Eros i dostupan je za besplatno preuzimanje, a drugi deo pod nazivom Tanatos možemo uskoro da očekujemo.

http://www.facebook.com/Iskazz

Feud

Feud je bend koji je 2010. godine osnovao Ramirez, osnivač, tekstopisac i jedan od frontmena grupe Sunshine. Za sebe kažu da nisu samo grupa, već simbol i opomena. “U današnjem svetu u kom vlada najsuroviji oblik liberalnog kapitalizma, gde je novac postao osnovno merilo i jedina vrednost, grupa Feud svojom muzičkom porukom želi da stane u odbranu osnovnih, a zaboravljenih vrednosti.” Upravo ovaj stav jasno oslikava i njihov prvi singl “Milion milja (Planeta majmuna)” koji su objavili u septembru.
Ovaj singl, za koji je snimljen i odličan spot, najavljuje album “Svinjotaur” koji bi uskoro trebao da bude objavljen.

http://www.facebook.com/musicfeud