S.A.R.S.

Bend su osnovali marta 2006. godine u Beogradu Aleksandar Luković – Lukac i Dragan Kovačević – Žabac. U fuziji muzičkih pravaca i ideja iz kojih su potekli nastaje jedinstveni zvuk i stil benda.

Sadašnju postavu S.A.R.S.-a čine : Žare – Vokal, Lukac – Gitara, Djole – Bass, Tihi – Bubanj, Bora – klavijature i harmonika, Pera – trombon i sax i Sanja – prateći vokal.

Krajem 2007. u RLZ studiu u Resniku snimaju svoju prvu pesmu pod nazivom Budjav Lebac i kače je na internet. Prvi singl benda S.A.R.S. vrlo brzo ostvaruje neverovatno veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Uspeh i prihvaćenost ove pesme je poseban sociološki i kulturološki fenomen. Pogotovo uzimajući u obzir da se radilo o potpuno anonimnom bendu bez novčane podrške i klasične medijske promocije.

Krajem 2008. godine dobili su ponudu da snime album za PGP RTS. Prvi album je, uz producentsku pomoć Đorđa Miljenovića (Skaj Viklera), završen za nekoliko meseci i objavljen je 5. marta 2009. godine. Album „S.A.R.S.“ možete besplatno preuzeti ovde.

Trenutno je aktuelan album pod nazivom „Perspektiva“, koji je objavljen 1. januara 2011. godine i koji možete besplatno preuzeti ovde.

S.A.R.S. je u periodu od izdanja svog debi albuma, pa do danas, uspeo da održi preko 170 koncerata po zemlji i regionu i trenutno važi za jedan od najtraženijih autorskih bendova na prostoru ex-YU.