Block Out

Bend osnovan krajem 1990. godine ubrzo je nazvan Block Out po tada popularnoj kompjuterskoj igrici.
Posle prvog studijskog albuma “Crno, belo i srebrno” (1994), stiže simbolična “Godina sirotinjske zabave” (1996), a zatim treći “San koji srećan sanjaš sam” (1998). Uz to koncerti Block Out-a postaju priča za sebe, što je posvedočeno dvostrukim živim CD albumom “Između dva zla” (2001). Iste godine Vranjković sopstvenim snagama izdaje prvu knjigu pesama “Zaovdeilizaponeti” i istoimeni prateći CD.

Novi album Block Out-a pojavljuje se 2004. godine “Ako imaš s kim i gde”, koji donosi tvrđi zvuk od prethodnih izdanja, a bend redovno održava koncerte u Beogradu, Srbiji i regionu, da bi polovinom 2007. godine objavio DVD sa koncertom iz Velike sale Doma Omladine Beograda. Poslednjih godina Block Out uporno odbijaju da sve veći broj nastalih novih pesama zabeleže i objave na novom CD albumu.

“Svaki put sviramo uživo sve više i više novih pesama. Učimo ih zajedno sa publikom. Postoje jako dobri živi snimci na ‘Jutjubu’ i mislim da je to dovoljno. Priča o distribuciji i izdavaštvu je
završena onog dana kad je umro CD”, objašnjava Vranjković, koji ipak ne isključuje mogućnost da se jednom pojavi neko “fizičko izdanje za najvernije fanove, koji traže na jednom mestu sabrane nove pesme”.
Pretposlednji singl “Beograd spava”,obrada legendarnog hita grupe ‘U Skripci” ispracena fenomanalnim video spotom Milana Kilibarde izdat je za Long Play iz Beograda.