Atheist Rap


Pank-rok grupacija ATHEIST RAP je osnovana davne 1989. godine u Novom Sadu. Punu afirmaciju su doživeli već debi albumom “Maori i Crni Gonzales”(1993). Fanzinaškim i poluprivatnim kanalima album nalazi put do slušalaca na prostorima koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu.

Sarkastični humor i kritički odnos prema vlasti je univerzalno potreban i primenjiv na ovim prostorima, tako da Atheist Rap već godinama unazad puni klubove po regionu.

Do sada iza sebe imaju 5 studijskih albuma, 1 best of album, DVD live izdanje i album izdat uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda.

Svirali su proteklih godina sve veće i značajnije festivale po regionu (EXIT, T-mobile INmusic Zagreb, Beerfest Belgrade, Dirty Old Festival, Viva La Pola, Sarajevo Rock Forever, Pivolend -Skopje, Lastovo – otok glazbe, Ritam Evrope, Koncert godine i mnoge druge), a stage su delili i sa bandovima kao što su Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer ali i sa Arcade Fire, Mando Diao, Stereo MC`S, Tinariwen….

Posle skoro 23 godine stvaralaštva uz koje su odrastale mnoge generacije na ovim prostorima članovi Atheist Rap-a ne posustaju. Naprotiv, koncertno su izuzetno aktivni, samo tokom prošle 2011. godine odsvirali su 45 koncerata u više od 30 gradova u celom regionu.

Prošle 2011. godine (07.07) Atheist Rap je svojim nastupom pre Bad Religiona otvorio Main stage Exit festivala.

05. 08. 2011. ATHEIST RAP su nastupili u kultnom klubu Barfly u Camdenu (London,UK) a dva dana kasnije kao jedini predstavnici ex-YU prostora na Rebellion festivalu u Blackpool-u, koji je protekao u obeležavanju jubileja 35 godina postojanja punk pokreta u Britaniji i svetu.

Tokom ove 2012. godine Atheisti su odsvirali do sada 30-ak koncerata a imaju još 10 zakazanih u sklopu svoje OPROŠTAJNE TURNEJE, koju su organizovali kako bi se oprostili od svoje verne publike ukoliko dođe do najavljenog kraja sveta. Ukoliko se desi da kraj sveta bude iz nekog razloga otkazan, svoj prvi veliki povratnički nastup ATHEIST RAP će imati na KONCERTU GODINE 2012!

Od 2002. godine Atheist Rap nastupa u nepromenjenom sastavu: Vladimir Radusinović – Radule (gitara i vokal), Aleksandar Popov – dr Pop (vokal), Aleksandar Milovanov – Atzke (bubnjevi), Zoran Lekić – Leki (bas gitara) i Dušan Ječmenica – Dulles (gitara).