Kralj Čačka

Kralj Čačka (za neke poznat i kao Nenad Marić) rođen je u Čačku 1979. godine. Diplomirao je 2006. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2004. godine bavi se kantautorskim radom pod pseudonimom Kralj Čačka. Kojih deset godina kasnije najzad je izašao na glavnu muzičku scenu Beograda, Srbije i sveta singlom “Moj Avatar”

Dve godine i više desetina koncerata kasnije, u okviru izdavačke kuće LOM objavio je prvu zbirku poezije ”Na margini”, a par meseci kasnije i prvi studijski album “Zemlja snova” (u izdanju Pop Depresije i Odličnog hrčka), da podvuče crtu, obraduje fanove i oslobodi mesto za nove pesme, nove priče i sudbine.

Neke stvari se znaju i znaće se: da je Kralj Čačka u stvari Kralj blata i da je Deda mraz švorc i da vodio bih ljubav s tobom da nismo izgubili reč i da ja grlim te jako sa puno nežnosti i da ljude nije briga ni za nebo ni za cvet i da ti ne dođe isto veče već ti dođe predveče…. Ali, sada je vreme za nove avanture, nove koncerte, nove pesme i novi album.

Za mnoge posetioce njegovih koncerata, dileme nema: Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Istina je da se pojavljuje se u bljeskovima i svakim novim izvođenjem iznenadi time koliko je muzika u stvari i isključivo pitanje ljubavi i emocija. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko sveta. Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, rokenrola i šansona, a nije mali broj onih koji ga nazivaju “srpskim Tomom Vejtsom”.

https://www.facebook.com/pages/Kralj-Čačka/133312805150
https://popdepression.bandcamp.com/album/zemlja-snova
http://www.deezer.com/album/14739832

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.