Objavljena satnica, Goblini, Ritam nereda i Van Gog zatvaraju Koncert godine

Sedamnaesti tradicionalni Koncert godine, koji će se održati u subotu 10. decembra, zatvoriće Goblini, Ritam nereda i Van Gog.

Festival će otvoriti mladi neafirmisani bendovi: Hadži prodane duše, pobednici 50. zaječarske Gitarijade i Harlekin, grupa koja je pobedila na Gitarijadi u Kisaču.

Satnica:

16:05 – Harlekin
16:35 – Hadži Prodane Duše
17:10 – Čovek Vuk
17:50 – Direktori
18:35 – Bjesovi
19:25 – Irie FM
20:20 – Kolja i Grobovlasnici
21:20 – Urban&4
22:25 – Van Gogh
23:25 – Ritam Nereda
00:50 – Goblini

Legendarni Goblini, čiji su nastupi najatraktivniji na Koncertu godine, promovisaće singl “Marjane, Marjane”, sa kompilacijskog albuma posvećenom pokojnom Tusti “Za Tebe – tribute to KUD Idijoti”.

“Koncert godine nam je uvek bio koncert godine. Tri godine za redom sviramo, možda ove godine neće biti mnogo čega novog, sviraćemo i to je dovoljno, publika nas dobro zna”, kaže za 021.rs bas gitarista Vlada Kokotović.

Goblini rade na novom materijalu, ali polako i moguće je da će ze privremeno povući dok ne završe, najavljuje Kokotović za naš portal.

Za Van Gog se može reći da je suosnivač festivala, budući da je nastupio na prvom Koncertu godine, davne 1993, a ova je godina slavljenička jer obeležavaju tri decenije postojanja. Tim povodom, spremili su specijalni “retro” nastup i na repertoaru će biti numere iz ranije faze karijere, kaže frontmen Zvonimir Đukić Đule.

“Zadovoljstvo mi je što ćemo nastupiti sa cenjenim kolegama koje su svoj život posvetili muzici i koji su prošli kroz najgore vreme, tokom devedesetih i došli u ovo novo melanholično, u potrazi za nekim magičnim vremenom. Van Gog se nije pretvorio u pokretni muzej, i dalje smo na točkovima. Svirali smo prvi Koncert godine, bila je to godina u kojoj se rađala neka nova vatra, niko se od nas nije odrekao svog puta, zato smo tu gde jesmo. Pažljivo smo gradili nešto što se zove dostojanstvo i ukus, te ćemo dati sve od sebe da to pokažemo na 17. koncertu”, najavljuje Đule.

Intervju koji je dao za naš portal, čitajte OVDE.

Bend Čovek vuk čine članovi nekadašnjeg sastava Block out, predvođeni pevačem Milutinom Jovančićem Mitom i kao takav debituje na manifestaciji. “Mi smo produžetak grupe Block out. Krenuli smo u neku našu novu priču, ispočetka. Promenom imena nismo promenili ćud i publika će nas čuti u jednom dobrom izdanju”, najavaljuje frontmen.

Pank ska bend Direktori ove godine su se trijumfalno vratili na scenu, a Srđan Marić Mara kaže da su željni svirke posle duge pauze i naoštreni za veliki povratak. “Nismo se penzionisali, pesme od pre 16 godina imaju i dalje istu težinu, što je za nas dobro, za društvo baš i ne, ali tako je. Nikada nismo kukali, nećemo ni sada, biće zabavno i veselo, sa uključenjem mozga”, kaže Mare.

Ritam nereda je svirao na čak 13 koncerata, a predstaviće kolekciju svojih legendarnih pesama. “Sledeće godine slavimo 30 godina benda. Preživeli smo sve što se moglo preživeti  i nadamo se da ćemo opravdati očekivanja. Najbitnije je da publika bude zadovoljna i da rokenrol uvek ima masovni odziv, to je najvažnije”, kaže Boban Petronijević.

Nastupiće i Bjesovi, posle tri godine i predstaviti novi album “Svetla svetlosti”, na kojem su zastupljene isključivo kompozicije drugih autora, urađene u dobro poznatom stilu i maniru neprevaziđenih Milanovčana.

Prvi put na Koncertu godine sviraće: Urban&4, jedan od regionalno najvažnijih muzičara, Kolja i Grobovlasnici i Irie Fm.

Koncert godine je znatno doprineo da Novi Sad bude spreman za titulu Evropske prestonice mladih, kao i da nedavno bude proglašen Evropskom prestonicom kulture 2021, a organizator Boba Škrbić najavljuje novi sistem ozvučenja i rasvete, za koji je zadužen studio Berar. “Trudićemo se da što se tiče kulture i rokenrola kao neizostavnog dela opstanemo na tom putu”, napominje Škrbić.

Na Koncertu godine su od 1993. godine do sada nastupale sve najvažnije grupe sa prostora sadašnje i bivše države kao što su Ekatarina Velika, Rambo Amadeus, Direktori, Deca loših muzičara, Zabranjeno pušenje, Električni orgazam, Oružjem protivu otmičara, Obojeni program, Boye, Goblini, Bjesovi i drugi.

Ulaznice su 1.250 dinara za parter i tribinu Zapad 2, kao i 1.350 dinara za tribinu Zapad 1 – sedenje. Na dan koncerta, ako ih ostane u prodaji, koštati 1.450 dinara, a mogu se naći u prodajnoj mreži Gigs tixa, kao i na blagajni Spensa.

Izvor: 021

1 Comment

  1. ralfinjo

    Dec 9, 2016 at 10:50

    Jbte, sta da radim od pola 8 do pola 12? Da se zatvorim u wc, da ne cujem Djulu i ostale? 🙂 Osim Kolje. Kolja je car.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *