Orthodox Celts

Orthodox Celts su osnovani 1992. godine. Kao prvi bend u Istočnoj Evropi koji je svirao Irsku muziku u najširem smislu, inkorporirajući Keltske Folk Rock elemente u svoj autentični muzički izraz, tokom proteklih 20 godina Orthodox Celts su popularisali Irski zvuk ustoličivši se na mestu ambasadora Irske i Keltske kulture posebne vrste. Izvanredni nastupi i garantovana pozitivna atmosfera su doveli do toga da verna publika oformi pravu armiju fanova koja ih prati svuda gde god da sviraju.

Bez obzira na muzički žanr, nekarakterističan za okruženje iz koga potiču, Orthodox Celts su jedna od najvećih koncertnih atrakcija na srpskoj rock sceni koja je inspirisala i uticala na brojne mlađe bendove širom regiona, pa i celog sveta. Činjenica da je njihova verzija tradicionalne pesme “Star Of The County Down” ostavila iza sebe i takve gigante kao što su Van Morisson i The Chieftains, sa skoro 8 miliona pregleda dok sledećih pet verzija zajedno nemaju tu cifru.

Orthodox Celts su u okviru nekoliko turneja i bezbroj koncerata svirali i u Grčkoj, Bugarskoj, Italiji, Rusiji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Rumuniji, Švedskoj i Švajcarskoj.

Bend danas čine Aleksandar Petrović, Dejan Lalić, Nikola Stanojević, Bojan Petrović, Vladan Jovković, Dejan Grujić i Dušan Živanović.

http://www.orthodoxcelts.com

https://www.facebook.com/OrthodoxCelts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.