Ničim Izazvan

Bend je formiran u proleće 2011. od strane Bojana Gluvajića (vokal i gitara) i Borisa Bakalova (vokal). Ubrzo su im se priključili Boris Barović (bubanj), Mane Gluvajić (bas gitara) i Kuga Boriša (klavijature). Kasnije su u sastav došli i Nemanja Vujović (gitara), Dragana Ilić (prateći vokal) i Igor Martinko (violina,truba,harmonika,gitara).  U jesen 2012. doslo je do promene na bubnjevima. Kristian Hengl ulazi u bend. Početkom 2014. godine, umesto Hegla za bubnjeva seda Milica Rančić.

Ničim izazvan je koncentrisan na autorsku muziku sa krajnje iskrenim tekstovima inspirisanim ljubavlju, životom, raznim unutrašnjim dilemama, sukobima i svakodnevicom koja se krije iza banalnosti koja nas okružuje. Tekstove oživljavaju raznovrsni ritmovi od valcera i tanga, preko latino ritmova do fanka i roka, čak i do flertovanja sa pankom. Veliki broj akustičnih instrumenata doprinosi stvaranju zanimljivog arhaičnog zvuka

U proleće 2012. uspostavljaju saradnju sa Đanijem Pervanom, bubnjarem i producentom sarajevskog sastava Letu Štuke i Rundekovog Cargo Orchestra i iz te saradnje nastaje prvi singl ”O tebi”. Glasovima slušalaca pesma  „O tebi“ je krajem 2012. proglašena domaćim hitom godine na Radiju B92.

Sredinom aprila 2014. godine objavljuju s voj prvi studijski album pod istoimenim nazivom. Album se sastoji od šest već objavljenih singlova i četiri potpuno nove pesme koje je publika do sada mogla da čuje samo na živim nastupima. Ukupno jedanaest numera producirao je sarajevski producent Ðani Pervan. Ploča je snimana tokom protekle dve godine u mostarskom studiju MC Pavarotti, zatim u studiju Šamarčina u Vrbasu, kao i u studiju Dobro polje u Beogradu.

Brojnim nastupima tokom protekle godine širom Srbije i Crne Gore, kao i poslednjim singlovima “Rekla je” i “Bo bo bom” samo su potrvrdili činjenicu da su jedan od najperspektivnijih domaćih mlađih sastava.

“Ničim izazvan nije nešto što bi se nazvalo projektom. Ovaj album je plod najiskrenije, moglo bi se reći i dečije želje za stvaranjem muzike. ‘Ničim izazvan’ je trenutak kada otvaramo oči i shvatamo da smo u snu. Članovi benda su sa izlaskom albuma tek počeli da sanjaju.”

http://www.facebook.com/nicimizazvan

http://www.youtube.com/user/bendnicimizazvan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.