Mortal Kombat

Mortal Kombat je metal/pank bend iz Beograda koji se bazira na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima i na satiričan način opisuje svoje viđenje modernog društva i okruženja u kome živimo. Čine ga: Kriki (vokal i gitara), Laza (gitara), Gera (bas) i Džela (bubanj).

Bend je oformljen je 2009. godine i za nepunih šest godina postojanja odžrao je veliki broj koncerata, kako širom Srbije, tako i u regionu, na prostorima cele bivše SFRJ. Između ostalog, Mortal Kombat je karakterističan i po svom Antievrovizijskom koncertu koji se tradicionalno održava svake godine u Beogradu na veče evrovizjskog finala.

Četvrti po redu ovakav koncert, održan 18.5.2013. u bašti beogradskog SKC-a, obeležila je neverovatna atmosfera koju je napravilo preko 1000 posetilaca, a sve to je profesionalno zabeleženo i objavljeno kao DVD izdanje, koje u celosti možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu benda.

Bend je 10.5.2014. nastavio tradiciju i održao i jubilarni, peti po redu, Antievrovizijski koncert. Mesto događanja ovog puta bila je sala „Amerikana“ u Domu Omladine, koja je bila nedovoljno velika da primi sve koji su želeli da čuju i vide Mortal Kombat bend. Potražnja je bila ogromna, sve karte su otišle još u pretprodaji, pa je koncert bio rasprodat, a veliki broj ljudi ostao je ispred Doma Omladine jer nisu uspeli na vreme da dođu do svoje karte.

Mortal Kombat trenutno promoviše svoj drugi album, „Runda 2, udri!”, koji je dostupan za besplatan download na zvaničnoj internet prezentaciji benda. Neke od pesama po kojima se ovaj bend prepoznaje jesu: „Nemoj biti emo“, „Teretana“, „Veliki brat“, „Seks i grad“, „Evrovizija“, „Post’o sam metalac“, „Ljubavna pesma“, „Zvezde Granda“, „Seljačka buna“ i „Teški metal“.

Pored ovoga, trenutno je aktuelan i singl, pesma „Mala“, koja je obrada pesme hrvatskog benda „Brkovi“ i koja se nalazi na njihovom kompilacijskom albumu „Brkati gosti“ iz 2013. godine.

Sa ovom pesmom Mortal Kombat bend je proglašen za hit nedelje radija „Beograd 202“, a za pesmu je kasnije urađen i spot u kome se pojavljuju mnoge poznate ličnosti sa domaće scene i koji je dospeo na prvo mesto Top liste emisije „Megafon Music“ na TV Kragujevac.

http://www.mortalkombatbend.com

http://www.facebook.com/mortalkombatbend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.